Isteni ez a leves forrón, fahéjjal esetleg még egy kis csilivel a tetején.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Mentes
200 g ringló szilva felezve, kimagozva
100 g aszalt szilva kimagozva
3 evőkanál szilvalekvár
5 cl szilvapálinka
300 ml víz
1 evőkanál cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1. Egy kisebb lábasban a cukrot elkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és a szilvalekvárt.
2. Elkavarjuk, majd felöntjük vízzel.
3.
Hozzáadjuk az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget, a csipet sót és a szilvapálinkát.
4. Az egészet 10 percig főzzük, majd botmixer segítségével pürésítjük.
5. Csészékben vagy kisebb tálkákban tálaljuk.