Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baconbe csavart lazacfilé csiperkegombával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Baconbe csavart lazacfilé csiperkegombával

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

Közismert tény, hogy mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Ha nem is mindennap, de egy héten egyszer – ideális esetben heti 2-3 alkalommal- nagyon jó lenne valamilyen halételt rakni az asztalra. A hal a legjobb módja a szervezet számára szükséges Omega3 pótlására. Kedvcsinálónak pedig itt ez a szuper recept! Omega3 raktárak feltöltésére felkészülni!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a lazachoz:

4 darab 120-150 grammos lazacfilé bőr nélkül
1 egész fej fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál törött bors
500 g szeletelt bacon

bors
400 gramm csiperkegomba

Hozzávalók a körethez:

2 csomag gyorsrizs
400 ml kókusztej

Elkészítés

1. 1 gerezd fokhagymát lereszelünk, ezután összeverjük 3 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál citromlével és 1 mokkáskanál törött borssal.

2. A lazac minden oldalát bekenjük ezzel a páccal, majd minden szeletet 2 darab bacon szalonnába tekerünk.

3. A lazacokat egy tűzálló tálra tesszük. 200 °C-os sütőben, légkeverésen 8 percig pirítjuk.

4. A maradék fokhagyma gerezdeket 5 percig forraljuk, majd leszűrjük.

5. Egy serpenyőben erős lángon megpirítjuk a kisebb méretű csiperkegombákat a fokhagymákkal, hozzáadjuk a megmaradt, csíkokra vágott bacon darabokat, majd miután a szalonna jól megpirult, hozzáadjuk a megmaradt páclevet.

6. A gyorsrizst 400 ml víz és 400 ml kókusztej keverékében főzzük ki. Tökéletes kiegészítése lesz a lazacunknak.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!