Közismert tény, hogy mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Ha nem is mindennap, de egy héten egyszer – ideális esetben heti 2-3 alkalommal- nagyon jó lenne valamilyen halételt rakni az asztalra. A hal a legjobb módja a szervezet számára szükséges Omega3 pótlására. Kedvcsinálónak pedig itt ez a szuper recept! Omega3 raktárak feltöltésére felkészülni!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4 darab 120-150 grammos lazacfilé bőr nélkül
1 egész fej fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál törött bors
500 g szeletelt bacon
só
bors
400 gramm csiperkegomba
2 csomag gyorsrizs
400 ml kókusztej
1. 1 gerezd fokhagymát lereszelünk, ezután összeverjük 3 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál citromlével és 1 mokkáskanál törött borssal.
2.
A lazac minden oldalát bekenjük ezzel a páccal, majd minden szeletet 2 darab bacon szalonnába tekerünk.
3.
A lazacokat egy tűzálló tálra tesszük. 200 °C-os sütőben, légkeverésen 8 percig pirítjuk.
4.
A maradék fokhagyma gerezdeket 5 percig forraljuk, majd leszűrjük.
5.
Egy serpenyőben erős lángon megpirítjuk a kisebb méretű csiperkegombákat a fokhagymákkal, hozzáadjuk a megmaradt, csíkokra vágott bacon darabokat, majd miután a szalonna jól megpirult, hozzáadjuk a megmaradt páclevet.
6. A gyorsrizst 400 ml víz és 400 ml kókusztej keverékében főzzük ki. Tökéletes kiegészítése lesz a lazacunknak.