Húsimádók figyelmébe ajánlom ezt a receptet. Meg a hölgyekébe, akik kedveskednének férjüknek/párjuknak. Hiszen tudjátok: A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Azt hiszem. hogy ezzel az étellel hamar célba találtok.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
80 dkg sertéskaraj, végén bordacsonttal
3 fej vöröshagyma
2 darab burgonya
2 evőkanál paradicsompüré
0,5 dl víz
2 mokkáskanál őrölt fekete bors
15 dkg baconszalonna
20 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál mustár
5 evőkanál szójaszósz
1 dl víz
5 cl konyak
1. A sertéskarajt a bordacsonttal párhuzamosan felszúrjuk úgy, hogy körülbelül 2 cm széles nyílás legyen a húson.
2. Ahogy betoltuk a kés hegyét, először balra toljuk el a kést, ezzel kivágva a borda belső részét, majd fordítsuk a kés pengéjét a csont irányába, és húzzuk a kést jobbra is. Így a hús kívülről csak 2 cm lesz kitágítva, belül viszont egy nagyobb, tölthető tér alakul ki.
3.
A felnyitott hús belsejét megszórjuk őrölt fekete borssal, és kis időre félretesszük.
4. A bacont vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a lereszelt csirkemájjal és az apróra vágott vöröshagymával. Az így összeállított tölteléket a karaj belsejébe tömködjük, majd hurkapálcával megtűzzük.
5. A betöltött húst mélyebb sütőtepsibe tesszük, hozzáadjuk a nagy cikkekre vágott vöröshagymát és a cikkekre vágott burgonyát, majd felöntjük 0,5 dl vízzel.
6. A karaj tetejét megkenjük a kevés vízzel simára kevert paradicsompürével, és megszórjuk őrölt fekete borssal.
7. Sütőben letakarva, 180 °C-on 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg a paradicsom szépen megpirul a hús tetején.
1. A konyakos szósz elkészítéséhez a visszamaradt hagymához, burgonyához és pecsenyeléhez hozzáadjuk a mustárt, a szójaszószt, vizet és a konyakot.
2. Az egészet összeturmixoljuk, majd a hússal és a rizzsel együtt tálaljuk.