Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baconos csirkemájjal töltött sertéskaraj

Húsimádók figyelmébe ajánlom ezt a receptet. Meg a hölgyekébe, akik kedveskednének férjüknek/párjuknak. Hiszen tudjátok: A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Azt hiszem. hogy ezzel az étellel hamar célba találtok.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a sertéskarajhoz:

80 dkg sertéskaraj, végén bordacsonttal
3 fej vöröshagyma
2 darab burgonya
2 evőkanál paradicsompüré
0,5 dl víz
2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Hozzávalók a töltelékhez:

15 dkg baconszalonna
20 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma

Hozzávalók a konyakos szószhoz:

1 teáskanál mustár
5 evőkanál szójaszósz
1 dl víz
5 cl konyak

Elkészítés

1. A sertéskarajt a bordacsonttal párhuzamosan felszúrjuk úgy, hogy körülbelül 2 cm széles nyílás legyen a húson.

2. Ahogy betoltuk a kés hegyét, először balra toljuk el a kést, ezzel kivágva a borda belső részét, majd fordítsuk a kés pengéjét a csont irányába, és húzzuk a kést jobbra is. Így a hús kívülről csak 2 cm lesz kitágítva, belül viszont egy nagyobb, tölthető tér alakul ki.

3. A felnyitott hús belsejét megszórjuk őrölt fekete borssal, és kis időre félretesszük.

4. A bacont vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a lereszelt csirkemájjal és az apróra vágott vöröshagymával. Az így összeállított tölteléket a karaj belsejébe tömködjük, majd hurkapálcával megtűzzük.

5. A betöltött húst mélyebb sütőtepsibe tesszük, hozzáadjuk a nagy cikkekre vágott vöröshagymát és a cikkekre vágott burgonyát, majd felöntjük 0,5 dl vízzel.

6. A karaj tetejét megkenjük a kevés vízzel simára kevert paradicsompürével, és megszórjuk őrölt fekete borssal.

7. Sütőben letakarva, 180 °C-on 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg a paradicsom szépen megpirul a hús tetején.

Konyakos szósz készítése:

1. A konyakos szósz elkészítéséhez a visszamaradt hagymához, burgonyához és pecsenyeléhez hozzáadjuk a mustárt, a szójaszószt, vizet és a konyakot.

2. Az egészet összeturmixoljuk, majd a hússal és a rizzsel együtt tálaljuk.

Séftanácsok

A csonton sült húsok sokkal ízletesebbek és finomabbak. A másik előnyük pedig az, hogy sokkal szaftosabbak is – gondoljunk csak például a rántott csirkecombra. Ennek a receptnek az elkészítéséhez olyan sertéskarajt szerezzünk be, amely a bordacsonttal együtt van vágva, tehát olyan, kb. 2 ujjnyi vastag karajszelet, melynek a végén megtalálható a bordacsont. A csirkemájat mindig alaposan nézzük át, hogy ne legyen zöldes elszíneződés a felületén. Ha találnánk ilyen elszíneződést, mindenképpen vágjuk ki, mert ettől keserűvé válhat az ételünk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!