Isteni finom vacsora kevesebb mint fél óra alatt. Kell ennél több? Nekem nem nagyon, ha egy recept kevesebb mint 30 percet vesz igénybe, már nyert ügye van.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
15 nyárs
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
400 g darált csirkemell
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 teáskanál mustár
1 csomag petrezselyem apróra vágva
4 nagyobb levél bazsalikom apróra vágva
2 evőkanál olaj a sütőtepsi kikenéshez
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál só
+15 darab bambusznyárs
300 ml natúr joghurt
1 fej zúzott fokhagyma
fél citrom leve
1 teáskanál mustármag
1 evőkanál tökmagolaj
1. Keverőtálban a darált csirkemellet összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a zöldfűszerekkel: az apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal és a törött borssal, sóval.
2. Ezután vizes kézzel tenyérnyi mennyiségű ízesített csirkemellet a nyársakra szorítunk úgy, hogy henger formában a nyárson maradjon.
3. 190 °C-os légkeveréses sütőben olajozott sütőtepsiben, vagy sütőrácson 10 percig sütjük.
4. A nyársakat közvetlenül sütés után megszórjuk mustármaggal.
5. Közben a natúr joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával és a fél citrom levével.
6. Az öntetet tálba öntjük, a tetejét tökmagolajjal díszítjük, majd a tálra helyezzük a nyársakat.