Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Csirkenyárs zöldfűszerekkel, citromos joghurttal

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Csirkenyárs zöldfűszerekkel, citromos joghurttal

2019. július 12. Szerző: Lázár

Isteni finom vacsora kevesebb mint fél óra alatt. Kell ennél több? Nekem nem nagyon, ha egy recept kevesebb mint 30 percet vesz igénybe, már nyert ügye van.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
15 nyárs

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók 15 nyárs készítéséhez:

400 g darált csirkemell
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 teáskanál mustár
1 csomag petrezselyem apróra vágva
4 nagyobb levél bazsalikom apróra vágva
2 evőkanál olaj a sütőtepsi kikenéshez
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál só
+15 darab bambusznyárs

Hozzávalók az öntethez:

300 ml natúr joghurt
1 fej zúzott fokhagyma
fél citrom leve

Hozzávalók a díszítéshez:

1 teáskanál mustármag
1 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés

1. Keverőtálban a darált csirkemellet összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a zöldfűszerekkel: az apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal és a törött borssal, sóval.

2. Ezután vizes kézzel tenyérnyi mennyiségű ízesített csirkemellet a nyársakra szorítunk úgy, hogy henger formában a nyárson maradjon.

3. 190 °C-os légkeveréses sütőben olajozott sütőtepsiben, vagy sütőrácson 10 percig sütjük.

4. A nyársakat közvetlenül sütés után megszórjuk mustármaggal.

5. Közben a natúr joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával és a fél citrom levével.

6. Az öntetet tálba öntjük, a tetejét tökmagolajjal díszítjük, majd a tálra helyezzük a nyársakat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!