Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Édesburgonyaleves baconnel

Igazi őszi hangulat, egy tányérnyi napsugár. A színe tökéletesen passzol az ősz színeihez, az íze pedig…készítsétek el, kóstoljátok meg, érdemes!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.5 / 5. Értékelések: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

4 szelet bacon szalonna apró csíkokra szelve
1 darab közepes méretű vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva

fekete bors
1 csipet cayenne bors
3 darab közepes méretű édesburgonya felkockázva
700 milliliter csirke alaplé
1 darab lime leve

Elkészítés

1. Egy nagy lábosban közepes lángon kezdjük el pirítani a bacont.

2. Miután elkészült egy papírtörlővel kibélelt tányérra pakoljuk és félretesszük. Tálalásnál találkozunk vele legközelebb.

3. A szalonnából visszamaradt zsíron kezdjük el párolni a hagymát.

4. Körülbelül 5 perc után adjuk hozzá a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, fekete-, és cayenne borssal.

5. Öntsük a lábosba az édesburgonya kockákat és az alaplevet.

6. Forrás után vegyük a lángot közepesre és addig főzzük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul. Ez 25 - 30 percig is eltarthat.

7. A főzési idő leteltével egy botmixer segítségével turmixoljuk le a levest úgy, hogy krémlevest kapjunk.

8. Csavarjuk bele a lime levét és keverjük el.

9. Pirított bacon csíkokkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!