Igazi őszi hangulat, egy tányérnyi napsugár. A színe tökéletesen passzol az ősz színeihez, az íze pedig…készítsétek el, kóstoljátok meg, érdemes!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
4 szelet bacon szalonna apró csíkokra szelve
1 darab közepes méretű vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
só
fekete bors
1 csipet cayenne bors
3 darab közepes méretű édesburgonya felkockázva
700 milliliter csirke alaplé
1 darab lime leve
1. Egy nagy lábosban közepes lángon kezdjük el pirítani a bacont.
2.
Miután elkészült egy papírtörlővel kibélelt tányérra pakoljuk és félretesszük. Tálalásnál találkozunk vele legközelebb.
3. A szalonnából visszamaradt zsíron kezdjük el párolni a hagymát.
4. Körülbelül 5 perc után adjuk hozzá a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, fekete-, és cayenne borssal.
5. Öntsük a lábosba az édesburgonya kockákat és az alaplevet.
6. Forrás után vegyük a lángot közepesre és addig főzzük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul. Ez 25 - 30 percig is eltarthat.
7. A főzési idő leteltével egy botmixer segítségével turmixoljuk le a levest úgy, hogy krémlevest kapjunk.
8. Csavarjuk bele a lime levét és keverjük el.
9. Pirított bacon csíkokkal tálaljuk.