Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gyömbéres, mézes lazacderék baconos brokkolival

Kezdőlap > Receptek > Gluténmentes > Gyömbéres, mézes lazacderék baconos brokkolival

2019. július 16. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezt a fogást nemcsak hétköznapokra, de ünnepnapokra is meleg szívvel ajánlom. Nagyon ízletes fogás, és emellett még nagyon egészséges is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Tejmentes

Hozzávalók

1 darab lazacfilé bőrrel
15 dkg bacon nagy kockákra vágva
45 dkg brokkoli
1 evőkanál akácméz
5 evőkanál olívaolaj
1 darab citrom leve
5 dkg gyömbér
10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A lazacot először is ellenőrizzük le, hogy valóban szálkamentes-e. Ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben megtenni, hogy a mutató- és a középső ujjunkat összefogjuk, és a halfilé közepe mentén haladva, kicsit lenyomva, összefogott ujjainkkal végigsimítjuk a halat. Ha akad benne még szálka, azt meg fogjuk érezni.

2. Ezután körülbelül fél centi távolságra egymástól, kereszt irányban, bőréig bevágjuk a halat. Ügyeljünk arra, hogy nehogy átvágjuk a hal bőrét, mert akkor nem tudjuk egészben megsütni.

3. A vágások helyére vékonyra szeletelt, tisztított fokhagymaszeleteket helyezzünk úgy, hogy közben félig fedjék egymást. Ügyeljünk arra is, hogy ne vágjunk a fokhagymából túl vastag szeleteket, mert akkor a viszonylag rövid sütési idő alatt nem lesz elég idő a fokhagyma erőteljes ízének tompulására, és így nagyon könnyen elronthatjuk ezt a nagyszerű ételt.

4. Miután minden vágásba behelyeztük a fokhagymaszeleteket, tegyük a halat sütőtepsire.

5. Mivel a lazac elég zsíros hal, a sütés előtt nem kell meglocsolnunk semmilyen zsiradékkal.

6. Sóval hintsük meg, és 180 °C-on, alsó-felső sütési módon, 15 percig süssük.

7. Közben a gyömbért tisztítsuk meg, reszeljük le, és keverjük össze az akácmézzel, az olívaolajjal és a citromlével.

8. A halat közvetlenül a sütőből kivéve locsoljuk meg az öntettel és forrón, pirított bacon kockákkal és párolt brokkolival tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!