Frissítő nyári fogás lépésről lépésre. A gyömbér, citrom, koriander, méz és a krémsajt kombinációja a csirkével még a nyári hőségben is frissítő lehet, hidegen és melegen egyaránt.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4-4 darab kisebb csirke alsó- és felsőcomb
4 darab csirkemell bőrrel és szárnnyal
1 teáskanál törött bors
1 evőkanál só
1,5 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
2 evőkanál koriandermag
6 gerezd fokhagyma szeletelve
8 dkg friss gyömbér tisztítva, szeletelve
2 darab kisebb citrom hámozva, szeletelve
a citromok csíkokra vágott héja
2 evőkanál termelői méz
20 dkg krémsajt
15 dkg rizs
3,5 dl víz a felöntéshez
1 csomag petrezselyem apróra vágva
2 teáskanál só
1. A feldarabolt csirkehúsokat sózzuk és borsozzuk. Használjunk tengeri sót, vagy sóvirágot.
2. Az olívaolajat összekeverjük a szeletelt vöröshagymával, gyömbérrel, citrommal, fokhagymával és a csíkokra vágott citromhéjjal, majd koriandermagokkal fűszerezzük.
3. Alaposan összedolgozzuk, lehetőleg fa és nem fém keverőeszközökkel.
4. Összekeverjük a sós-borsos csirkedarabokkal, majd állni hagyjuk 15-20 percig. Ez nagyon fontos, mert csak így fogja átjárni a csirkehúst ez a különleges íz.
5. Sütőtálba tesszük, a tetejét meglocsoljuk 5 evőkanál olívaolajjal, majd 180 °C-on, légkeveréses funkción 50 percig sütjük.
6. A megsült csirkedarabokat kivesszük a tepsiből.
1. A citromokat úgy hámozzuk meg, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon a héj alatt.
2. A fehér részeket eltávolítjuk a megtisztított citromokról és citrom héjjakról is.
3. A citrom héjját vékony csíkokra vágjuk.
4. A meghámozott citromot és gyömbért vékony karikákra szeleteljük.
1. Miután kivettük a megsült csirkedarabokat, a sütőtálba rakjuk a rizst, a vizet, a sót, majd letakarva, kis lángon puhára pároljuk.
2. A párolt rizshez hozzáadjuk a mézet, a krémsajtot, a petrezselymet, és jól összekeverjük.
3. A fűszeres rizsből pár kanálnyit a tányér aljára teszünk.
4. A fűszeres rizsre helyezzük a felszeletelt csirkedarabokat.