Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Óriás pulykacomb grillezett zöldségekkel

Nem szeretnék hosszasan beszélni a grill és az én kapcsolatomról. Legyen elég annyi, hogy imádom a húst, imádom sütni, enni, és amikor csak tehetem, újabb és újabb recepteken agyalok és kísérletezek. Ez a pulykacomb recept is így született, és milyen jól sikerült!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a pulyka elkészítéséhez:

4 darab pulykacomb
1,5 dl BBQ szósz
4 evőkanál olaj
0,5 l víz
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál kakukkfű levél
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a grillezett zöldségekhez:

1 darab ujjnyi vastagra szeletel cukkini
1 darab ujjnyi vastagra szeletelt vöröshagyma
2 darab ujjnyi vastagra szeletelt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott koriander

Elkészítés

1. A pulykacombokat sóval, őrölt fekete borssal, fokhagymával és kész BBQ szósszal bedörzsöljük.

2. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vastag peremű sütőtepsire helyezzük, kevés olajat öntünk alá, majd 180 °C-os sütőben elősütjük.

3. 10 perc elteltével 0,5 l vizet öntünk alá, és lefóliázzuk.

4. 160 °C-os sütőben még 80 percig sütjük.

5. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.

6. Közben a BBQ mártást összekeverjük apróra vágott kakukkfűvel, és 2 evőkanál visszamaradt pecsenyelével.

7. A combok végét alufóliába tekerjük, majd a felhevített grillrácsra helyezzük.

8. Minden oldalról szép pirosra sütjük úgy, hogy a BBQ-pecsenyelés szósszal folyamatosan kenegetjük.

9. A felszeletelt zöldségeket ízesítés és fűszerezés nélkül meggrillezzük, majd az olajjal összekevert fűszeres lével rázzuk össze őket egy keverőtálban.

10. Húsok mellé köretként, vagy önálló ételként is tálalhatjuk.

Séftanácsok

A grillezett pulykacomb akkor lesz szép színű és ropogós, ha a pároláskor visszamaradt pecsenyével öszszekeverjük a kész BBQ szószt és ezzel kenegetjük grillezés közben.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra