Nem szeretnék hosszasan beszélni a grill és az én kapcsolatomról. Legyen elég annyi, hogy imádom a húst, imádom sütni, enni, és amikor csak tehetem, újabb és újabb recepteken agyalok és kísérletezek. Ez a pulykacomb recept is így született, és milyen jól sikerült!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Mentes
4 darab pulykacomb
1,5 dl BBQ szósz
4 evőkanál olaj
0,5 l víz
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál kakukkfű levél
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1 darab ujjnyi vastagra szeletel cukkini
1 darab ujjnyi vastagra szeletelt vöröshagyma
2 darab ujjnyi vastagra szeletelt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott koriander
1. A pulykacombokat sóval, őrölt fekete borssal, fokhagymával és kész BBQ szósszal bedörzsöljük.
2. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vastag peremű sütőtepsire helyezzük, kevés olajat öntünk alá, majd 180 °C-os sütőben elősütjük.
3.
10 perc elteltével 0,5 l vizet öntünk alá, és lefóliázzuk.
4. 160 °C-os sütőben még 80 percig sütjük.
5.
Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.
6. Közben a BBQ mártást összekeverjük apróra vágott kakukkfűvel, és 2 evőkanál visszamaradt pecsenyelével.
7. A combok végét alufóliába tekerjük, majd a felhevített grillrácsra helyezzük.
8. Minden oldalról szép pirosra sütjük úgy, hogy a BBQ-pecsenyelés szósszal folyamatosan kenegetjük.
9. A felszeletelt zöldségeket ízesítés és fűszerezés nélkül meggrillezzük, majd az olajjal összekevert fűszeres lével rázzuk össze őket egy keverőtálban.
10.
Húsok mellé köretként, vagy önálló ételként is tálalhatjuk.