Zsemlés borított tojás
30 perc
4 adag
Könnyű
Kiváló húsvéti reggeli jó sok tojással, de levessel kombinálva könnyű ebéd is lehet belőle, felkockázva pedig falatkaként is kínálhatjuk.
30 perc
4 adag
Könnyű
Kiváló húsvéti reggeli jó sok tojással, de levessel kombinálva könnyű ebéd is lehet belőle, felkockázva pedig falatkaként is kínálhatjuk.
2 óra 10 perc
4 adag
Közepes
Nincs húsvét kalács nélkül. Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár vacsorára is kínálhatjuk. A tetejére szórt aszalt gyümölcs mix tartalmazhat datolyát, barackot, szilvát és körtét is, valamint lekvárral is kínálhatjuk.
1 óra 10 perc
4 adag
Közepes
Ennek a receptnek az elkészítésével olyan húsvéti ínyencségben lesz részetek, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját! Ez a cipóban sült tarja többször is kerülhetne asztalra, nem csak húsvétkor, ugyanis annyira finom!
1 óra 20 perc
4 adag
Közepes
Karácsonyi vagy inkább húsvéti ital? Nem is tudom pontosan. De persze nincs ünnephez kötve a fogyasztása. Nem bonyolult elkészíteni otthon, érdemes kipróbálni, a siker garantált. Aztán csak óvatosan a pohár újratöltésével, mert nagyon itatja magát.
25 perc
4 adag
Könnyű
Ez a recept a húsvéti maradékok felhasználására született. Nem szeretek ételt kidobni, hiszek abban, hogy minden újra fel lehet, sőt fel is kell használni, amíg csak lehet. Természetesen, ha épp nem húsvét után olvasod a receptemet, a “maradék” szavaktól tekints el. Ez a fogás természetesen nem csak húsvét után készíthető el.
30 perc
4 adag
Könnyű
Ez az étel nem hiányozhat a spanyolok húsvéti asztaláról. Őszinte leszek, nem sokat néztem ki ebből az ételből első találkozásunkkor. Nem a legfotogénebb fogás… De természetesen ez nem tartott vissza attól, hogy megkóstoljam. Még szerencse, mert isteni finom fogás. Bár itt Andalúziában csak Húsvétkor eszik, de én biztosan máskor is el fogom készíteni az év folyamán. Nagyon jó párost alkot a csicseriborsó és a spenót. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni ez a duó!
45 perc + pihentetés
24 darab
Közepes
Tradicionális húsvéti desszert Spanyolországban. Ez a fánk nem élesztővel, hanem sütőporral készült “kelt tészta”. Aki a fánkot szereti, nem fog csalódni benne. Sőt!
45 perc
4 adag
Könnyű
Ezt a levest a spanyol kollégáktól tanultam a Spanyolországban töltött egy évem alatt. Ezt a levest eszik délen, Andalúziában a húsvéti ünnepek alatt. Nagyon kiadós, nagyon laktató és finom. Nemcsak húsvétra ajánlom. Aki a halat nem szereti, hagyja ki nyugodtan, úgy is nagyon finom lesz.
Alkoholmentes ital Alkoholtartalmú ital Balatoni nyár Bárány Borjú Camping sajt Csirke – Pulyka Desszert Előétel Eper Fácán Főétel Főzelék Főzzön a gyerek! Gluténmentes Gomba Grill/BBQ Gyümölcsös étel Hal és tengeri herkentyűk Házias ízek Hozzáadott cukormentes Húsmentes Húsvét Ital Kacsa - Liba Karácsony Kávé Kence Kenyér/Pékáru Köret Lazac Lázár Chef kedvencei Leves Mag- és gabonatej Marha Mediterrán ételek Nemzetközi konyha Nyúl Olcsó hozzávalók Recept lépésről lépésre Recept videóval Reggelik/Uzsonnák/Szendvicsek Rizses étel Saláta Sertés Smoothie Soós Tészta Spanyol konyha Szárnyas Tea Tejmentes Tejszív Tészta Thermomix Tojásmentes TV-ben főztük Ünnepi ételek Vadétel Whirlpool