Nizzai töltött cukkini
50 perc
4 adag
Közepes
Hét indító egészséges ebéd: Nizzai töltött cukkini. Hogy mitől nizzai? Hát attól, hogy ezt a kis gömböc fajtát így hívják.
50 perc
4 adag
Közepes
Hét indító egészséges ebéd: Nizzai töltött cukkini. Hogy mitől nizzai? Hát attól, hogy ezt a kis gömböc fajtát így hívják.
1 óra 40 perc + érlelés
4 adag
Közepes
A grillezés a szívem csücske. Órákon át tudnék/tudok beszélni róla. Egyszerűen szerelmese vagyok a műfajnak. Néhány évvel ezelőtt részt vettem a Svédországban rendezett világbajnokságon. Az a pár nap felejthetetlen élményt nyújtott. Napokig grilleztünk, a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Ezt a receptet a belga csapat séfjétől könyörögtem el, miután megkóstoltam a húsukat. Hús és grill rajongóknak kötelező!
45 perc
4 adag
Könnyű
Ezt a levest a spanyol kollégáktól tanultam a Spanyolországban töltött egy évem alatt. Ezt a levest eszik délen, Andalúziában a húsvéti ünnepek alatt. Nagyon kiadós, nagyon laktató és finom. Nemcsak húsvétra ajánlom. Aki a halat nem szereti, hagyja ki nyugodtan, úgy is nagyon finom lesz.
35 perc
4 adag
Közepes
Ez a recept a húsvéti maradékok felhasználására született. Nem szeretek ételt kidobni, hiszek abban, hogy minden újra fel lehet, sőt fel is kell használni, amíg csak lehet. Természetesen, ha épp nem húsvét után olvasod a receptemet, a “maradék” szavaktól tekints el. Ez a fogás természetesen nem csak húsvét után készíthető el…
40 perc
4 adag
Könnyű
Igazi őszi csemege, aminek senki nem tud ellenállni. Még a szomszédból is át fognak csöngetni a sülő fahéjas körte mennyei illata miatt. A körte már így is nagyon finom lesz, de ha a recept leírást követve készíted, valami isteni finom nyalánkság kerekedik belőle. Nálunk minden ősszel készül ez a desszert, évről évre kicsit változtatok rajta. Az idei változat így hangzik:
15 perc
1 adag
Könnyű
Ezt a koktélt a kedvenc chiringuitónkban (ejtsd: csiringító) szereztem. A csiringitó tulajdonképpen egy tengerparti éttermet takar, ahol nem csak étellel, itallal, hanem napozó ágyakkal is szolgálnak. A spanyol tengerpartok tele vannak jobbnál jobb ilyen kis helyekkel. Finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal szolgálnak. Sokszor voltunk itt családostul, összebarátkoztunk a srácokkal, akik megtudták, hogy egy közeli étterem séfje vagyok. A magyar gulyásnak még Dél-Spanyolországban is híre van, megkértek mondjam el nekik a receptet. Megmondtam, de egy feltétellel: ha megkapom a Mahiki koktéljük receptjét. De nem tartom meg magamnak, most meg is osztom Veletek.
30 perc
2 adag
Könnyű
Ezzel az étellel egy fáradt szürke hétköznapot is ünnepivé varázsolhatunk. Gyertyát az asztalra, bontsunk ki egy üveg bort, és (legalább) a vacsora idejére felejtkezzünk el a napi hajtásról és koncentráljunk egymásra.
30 perc
6 adag
Könnyű
Ki szereti a pizzát? Tegye fel a kezét! Én feltettem. Hatalmas találmány, szerintem a világ egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele. Főleg, ha meg még mentes is! Jelen esetben a laktóztól mentesítettem, laktózmentes sajtot használtam.
Alkoholmentes ital Alkoholtartalmú ital Balatoni nyár Bárány Borjú Camping sajt Csirke – Pulyka Desszert Előétel Eper Fácán Főétel Főzelék Főzzön a gyerek! Gluténmentes Gomba Grill/BBQ Gyümölcsös étel Hal és tengeri herkentyűk Házias ízek Hozzáadott cukormentes Húsmentes Húsvét Ital Kacsa - Liba Karácsony Kávé Kence Kenyér/Pékáru Köret Lazac Lázár Chef kedvencei Leves Mag- és gabonatej Marha Mediterrán ételek Nemzetközi konyha Nyúl Olcsó hozzávalók Recept lépésről lépésre Recept videóval Reggelik/Uzsonnák/Szendvicsek Rizses étel Saláta Sertés Smoothie Soós Tészta Spanyol konyha Szárnyas Tea Tejmentes Tejszív Tészta Thermomix Tojásmentes TV-ben főztük Ünnepi ételek Vadétel Whirlpool